Tetris Square

Guangzhou Vanke Cloud City Phase 2 is a pioneer mixed-use development which is comprised of a diverse blend of affordable housing, small apartments, incubator offices, a shopping mall and a middle school. Even with all these different elements, landscape architects formulated a complete and rich “pixel community” with a unified landscape framework. The framework is based on a pixelated grid system that not only provides flexible use space but also maintains a strong community identity. In the northwest corner of the grid is Tetris Square, the name of which was proposed by the landscape architects, and later accepted by the client. Tetris Square, with a size of six thousand square meters, is the largest public space of this young community..

Design Name

Tetris Square

Design Team

Huicheng Zhong, Feimin Song, Hao Lan, YoungJoon Choi, Shaozhong Yuan, Wanlu Ye, Liujun Deng, Bingru Xiao, Yongkai Shen

Location

Guangzhou, China

Size

0.6 HA

Previous projects