Gwangyang Municipal Library Competition

Proposed library is sited as close as possible to the main street in order to have engaging interface with visitors and its interconnected building masses perform as an extension of the street that allows a continuous experience to the people as they enter from the main entrance.
The landscape also fully opens up the street frontage to the west side, however it provides with diverse sequential activities and settings on the courtyard/garden side of the site by creating multiple program platforms which work with library programs and site conditions. In the main garden areas, landscape is organized into 3 layers – program platforms, vegetated bioswales and soundproof groves. Layered gradient landscape not only filters noise and run-off water but also visually extend the spatial scale of the garden. Soundproof conifer trees draw backdrop for the activities while preventing noises from library. Vegetated bioswales conduct runoff to a lower retention pond that removes sediments and feeds an underground tank, where the water is stored for reuse as irrigation. Program platforms carry all sort of educational activities including urban farming, ecology discovery programs as well as outdoor library programs.

Client

City of Gwangyang

Location

Gwangyang, South Korea

Size

0.72 ha

Partner/Consultant

Society of Architecture