Chengdu Longfor Walktime

The design for Chengdu Longfor Walktime envisions a contemporary mix of lifestyles, where an assemblage of intimate gardens, public space, and commercial streetscapes intertwine to create a rich and dynamic living community. Beyond diversified programs and activities, the “MOSAIC OF LIFESTYLES” concept also inspired the physical geometries and forms that are carried throughout the project’s details. Within this mixed-use development is a residential garden that is organized by a looping pathway. While the circuit observes fire lane requirement, it guides residents towards amenities such as exercise rooms, a children’s playground, water features and garden pavilion. An enriched and diverse planting palette adds multi-seasonal interest and whimsical shifts in colors, aromas, and textures. The mosaic theme is knitted into the commercial streetscape and furniture families as well, offering visual cohesion and strengthening the community’s identity.

Client

Chengdu Longfor Xinan Housing Co. Ltd

Location

Chengdu, China

Size

1.6 ha