Canton Plaza Transportation Competition

Canton Plaza is re-imagined as a mixed-use public space providing opportunities for economic development and recreation of the city. The planning frames the Canton Tower and Chigangta with curvilinear corridor that bridges the existing city fabric with newly proposed developments. These corridors and pedestrian smartly facilitates access to galleries, museums, green space, lower level commercial, underground parking, and cultural venues both within and adjacent to the site’s edge. Additionally, a creative industry is supported on the southern end, connecting artists, skilled laborers, businesses, and residents to this new urban core.

Client

Guangzhou Public Construction Managing Office

Location

Guangzhou, China

Size

37 ha

Partner/Consultant

Shanghai Municipal Engineering Design Institute